Ook interessant

ontstaan-caravan-wanderer-gobanna

De geschiedenis van de caravan – Deel 1: Het ontstaan

De geschiedenis van de caravan zal je verbazen. Het gebruik om te kamperen (of zelfs te wonen) in een wagen, bestaat eigenlijk nog niet zo heel lang. (En dat terwijl we de caravan nu niet meer weg kunnen denken.) Maar wanneer zijn we dat precies op wielen gaan doen? En hoe zag dat er dan uit? Het ontstaan van de caravan heeft een zeer kleurrijke, zij het niet zo oude, geschiedenis.
Lees meerDe geschiedenis van de caravan – Deel 1: Het ontstaan
koffie-op-de-camping-en-onderweg

Koffie op de camping (en onderweg)

Wat is er nou lekkerder dan midden in de natuur wakker worden en de dag beginnen met een vers bakkie koffie in het ochtendgloren? Ook als we van huis zijn, willen we hiervan kunnen genieten. Koffie op de camping is voor velen een vereiste. Dat eerste kopje is een goede start van de dag. Of juist rond koffietijd even rustig in je campingstoel een momentje voor jezelf pakken. Kamperen en koffie zetten gaat gelukkig prima. Er zijn haast ontelbaar veel manieren, met of zonder stroom, van erg primitief tot zeer innovatief.
Lees meerKoffie op de camping (en onderweg)
grote en kleine caravans

Vergelijking kleine caravans 2023

Ooit wel eens gedacht: ik wil wel een kleine caravan kopen…? Maar welk kleine kampeermiddel past het beste bij mij? Wat is de goedkoopste minicaravan? En welke compacte caravan kan achter mijn auto? Om je een beetje op weg te helpen, vind je hier een vergelijking van kleine caravans die 2023 in Nederland verkrijgbaar zijn. (Oh, en een vouwwagen voor de afwisseling.) Een handig, eerlijk en up-to-date overzicht van de top 10 kleine caravans!
Lees meerVergelijking kleine caravans 2023
stroomvoorziening-caravan-gobanna

Stroomvoorziening voor caravan, camper of vaartuig

Ective SSI: alles in 1 box?
Als je gaat kamperen is het goed om je een beetje te verdiepen in de stroomvoorziening voor caravan, camper of vaartuig. Kun je op de camping wel je elektrische apparaten gebruiken? Wat als je ergens heen wilt wilt waar geen netstroom beschikbaar is? Of wat als deze wegvalt? De keuze voor de juiste omvormer is een belangrijke stap. De Ective SSI biedt de uitkomst!
Lees meerStroomvoorziening voor caravan, camper of vaartuig
Kamperen in Zuid-Holland

Kamperen in Zuid-Holland

Wie gaat kamperen in Zuid-Holland gaat tijd tekort komen. Gegarandeerd. Ga voor een veelzijdige en actieve vakantie of bezoek juist de mooie en rustige kampeerplekken middenin de meest dichtbevolkte provincie van Nederland. Vind hier je weg naar een paar verschillende soorten campings in Zuid-Holland. Ook natuurgebieden, toeristische trekpleisters en bijzondere uitjes, historische bezienswaardigheden en stedentrips komen aan bod. Er is teveel om allemaal op te noemen, het zijn slechts wat tips. Ga vooral zelf op avontuur en ontdek regio Zuid-Holland.
Lees meerKamperen in Zuid-Holland
Wat-je-kunt-verwachten-van-een-Gobanna-huurcaravan

Wat je kunt verwachten van een Gobanna huurcaravan

Je kunt bij Gobanna eenvoudig en relatief goedkoop een minicaravan huren. Maar wat krijg je precies als je een minicaravan huurt bij Gobanna? En waar moet je zelf voor zorgen? Wat moet je van te voren weten en waar moet je op letten? Als je overweegt om met een huurcaravan op vakantie te gaan, is het handig om uit te zoeken wat er wel en niet allemaal bij zit. Kom niet voor onplezierige verrassingen te staan! Lees dit overzicht van wat je kunt verwachten van een Gobanna.
Lees meerWat je kunt verwachten van een Gobanna huurcaravan