Garantie en onderhoud

Gobanna minicaravans banner

Zekerheid met garantie en onderhoud

Kamperen is voor ons gelijk aan ‘zorgeloos genieten’. We willen dat onze klanten zich vooral kunnen richten op hun vakantie, avonturen en vrije tijd. Gobanna zet zich ervoor in om klanten zoveel mogelijk zekerheid te geven.
We doen dit door je het volgende te bieden:

Wettelijke garantie

Wij geven om onze klanten en om ons product. Logischerwijze doen wij ons best om de producten in topconditie te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er iets kapot gaat of dat er iets anders gebeurt waardoor je aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien ben je verplicht om binnen 2 maanden na constatering van een gebrek melding bij ons hierover te maken. Dit kan door middel van een email naar info@gobanna.com. Als het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

Gratis 1e check-up

Bij de aanschaf van een nieuwe Gobanna, zijn de kosten voor de 1e check-up voor onze rekening. Om hier gebruik van te maken kun je zelf binnen 1 jaar na de koop, een afspraak met ons maken. Wij lopen de hele minicaravan dan met behulp van een checklijst na en maken een onderhoudsrapport op. Ook een grondige vochtmeting is hierbij inbegrepen.
We adviseren je de Gobanna zeker eens per 2 jaar bij ons voor een onderhoudsbeurt aan te bieden. Je kunt zo zorgeloos en veilig weer op weg.

Aanvullende waterdichtheidsgarantie

Naast de wettelijke garantie, geven wij op nieuwe Gobanna ook een waterdichtheidsgarantie van maar liefst 6 jaar! Het is een kwestie van vertrouwen in ons product. Voorwaarde hiervoor is dat je jaarlijks je minicaravan voor een vochtmeting bij ons brengt. Wij garanderen dan dat er bij normaal gebruik 6 jaar lang geen lekkage optreedt. Is dit wel het geval dan repareren wij het kosteloos.