De Thule voorluifel: een uitkomst voor reislustige kampeerders

luifel-thule-t3200-270cm-gobanna
De Thule voorluifel T3200 is een stijlvolle, minimalistische, lichtgewicht cassetteluifel voor op je Gobanna of ander (compact) voertuig. Het geeft je in een mum van tijd beschutting tegen zon of regen. En ziet er nog stijlvol uit ook…

Inhoudsopgave

De Thule voorluifel T3200 is een stijlvolle, minimalistische, lichtgewicht cassetteluifel voor op je Gobanna of ander (compact) voertuig. Het geeft je in een mum van tijd beschutting tegen zon of regen. En ziet er nog stijlvol uit ook…

Beschut buitenleven

Een van de voordelen van de minicaravan, is dat je er gemakkelijk overal mee kan komen. Vooral voor avontuurlijke reizigers, die niet weken op dezelfde camping willen staan, is dit van belang. Je kunt met een Gobanna over iets steilere slingerwegen, waar je normaal met een caravan in de problemen zou komen. Ook minder gangbare staplaatsen zijn hierdoor bereikbaar voor je.

Zoals je kunt lezen in Beschut buitenleven – luifel of voortent kopen?, is het hebben van een luifel of een voortent bij een minicaravan bijna noodzakelijk. Eenmaal aangekomen op je pittoreske bestemming wil je toch ook graag comfortabel en beschut van je uitzicht over de wereld kunnen genieten?

De flexibele reisluifel

Voor sommige kampeerders gaat het dus om de reis. Zij willen niet op dezelfde plek blijven staan, maar steeds nieuwe locaties aan doen. Er zitten niet voor niets wielen onder je caravan! Als je gaat trekken, wil je niet iedere dag je voortent weer opzetten en afbreken. Ook al gaat dit vrij eenvoudig, het is toch een klusje waar wel wat tijd in gaat zitten. Voor de avonturiers onder ons, is een goede reisluifel een echte uitkomst. Eenmaal een mooi plekje gevonden, dan heb je in een mum van tijd een comfortabele overkapping. En is wat minder mooi weer, dan kun je met behulp van extra panelen jezelf behoorlijk goed beschermen tegen de omstandigheden.

Thule T3200 – 2,7 m

Nieuw in het assortiment van Gobanna is de Thule luifel (naast de voorluifel van Karsten en de Comfortwing). De Thule T3200 – 2,7 m, is een lichtgewicht cassetteluifel of etuiluifel die perfect past op het roofrack van een Gobanna. (Hij kan natuurlijk ook aan je minibusje, caravan, camper, terreinwagen of ander voertuig gemonteerd worden.) Het is een koud kunstje om ‘m in je eentje op te zetten.

Thule T3200 – Opzetinstructie

Je klikt de cassette open en haalt de spanarmen eruit. Dan rol je het doek uit en zet de steunpoten op. Ten slotte verbind je de spanarmen met de steunpoten, zorg je voor spanning en je luifel staat… binnen 2 minuten! Dat gaat zo snel en eenvoudig dat je ‘m waarschijnlijk zelfs bij je tussenstops wilt gaan gebruiken.

In weer en wind

De T3200 die Gobanna aanbiedt, heeft een lengte van 2,7 m. Met een aanpasbare hoogte (tot 2,15 m) en een uitval van 2,5 m, de grootste uitval op de markt binnen de categorie, heb je behoorlijk de ruimte. Je kunt er heerlijk onder zitten, zonder dat je last hebt van de brandende zon of de (lichte) regen.

Thule T3200 – Smart Panels

Thule heeft daarnaast ook Smart Panels voor de luifel ontworpen. Deze losse voor- en zijpanelen kunnen eenvoudig aan de overkapping bevestigd worden en geven je nog meer bescherming en/of privacy. Zo is er een Sun Blocker, een Rain Blocker en een windscherm. Ok, het gaat je niet zoveel comfort geven als een complete voortent, maar dat kun je ook niet verwachten van een luifel.

Thule test

Het loont zeker om te investeren in een luifel gemaakt van goede materialen. Goedkopere luifels hebben bijvoorbeeld frames met vleugelmoeren – de duurdere zijn voorzien van handige klemsystemen die minder kracht kosten. Ook het gebruik van roestvaste elementen en kwaliteitsdoek maakt een luifel een stuk bestendiger en duurzamer.

Thule zet zich in voor het leveren van uitzonderlijke producten die op kwaliteit zijn getest: “We geven garantie op fouten in materiaal en vakmanschap. In het Thule Test Center™ in Hillerstorp, Zweden, ondergaan de producten extreme testen. Dat betekent tests op woestijnhitte en vrieskou, waterbestendigheid, windvallen en windtunnels, en trek-, schok- en crashtests. In het Thule Test Program™ zijn 25 Thule-testnormen opgenomen die veel verder voeren dan de huidige ISO-norm.”

Ideële fabrikant

De focus van Thule ligt bij het ontwerpen en ontwikkelen van kwaliteitsproducten die oplossingen bieden om de avonturen in het leven te vereenvoudigen, waar je passie je ook heen leidt. Ze geven aan ook maatschappelijk betrokken te willen zijn. Onder de naam Thule Pathos, dragen ze bij aan verschillende projecten over de hele wereld. “Naast vele andere lokale initiatieven helpen we onder meer gehandicapte jonge mensen in Zweden om nieuwe sporten uit te proberen, bouwen we een fietspark bij een weeshuis in El Salvador en ondersteunen we voedselprogramma´s in Nepal. Onze waarden zijn in ons hele bedrijf terug te zien: het is een belangrijk onderdeel van onze cultuur.”

Dit alles maakt de luifel niet per se beter. Maar het geeft wel aan dat het een fabrikant is die verder kijkt dan winst maken. Een bedrijf die de daad bij het woord voegt wat betreft hun idealen, kan ik ook makkelijker geloven als ze zeggen dat ze kwaliteit, gebruiksgemak, veiligheid en duurzaamheid belangrijk vinden.

voorluifel-thule-t3200-270cm-thule-pathos-gobanna

Onze waarden definiëren wie we zijn en waar we voor staan. En ze dienen ook als kompas om ons te leiden in wat we doen en hoe we ons verantwoord tegenover elkaar gedragen.

thule-Logo-gobanna

Kwaliteit, gebruiksgemak, veiligheid en duurzaamheid

Nog even de ‘specs’ van de Thule T3200 voorluifel op een rijtje:

– lichtgewicht (15,6 kg)

– compacte en stijlvolle, aluminium behuizing (270 x 11 x 8 cm)

– grote uitval (250 cm)

– hoge kwaliteit, duurzaam, weerbestendig en kleurvast PVC doek

– eenvoudig en razendsnel door 1 persoon op te zetten

– exclusief doekspansysteem

– Quick Lock System voor variabele hoogteverstelling van de steunpoten

– strakke, eigentijdse uitstraling

Conclusie –
Dat wil ik ook wel

Jarenlang is Thule verkozen tot het beste luifelmerk. Je koopt dus zowel kwaliteit als gemak en stijl. En nu voor een wel heel aantrekkelijke prijs (al zeggen we het zelf)… De Thule T3200 voorluifel is te koop in onze webshop. Of vraag erom bij de aanschaf van een nieuwe Gobanna.

voorluifel-thule-t3200-270cm-gobanna

More of this?
From interesting articles to news. From actions to sensible (and nonsensical) facts. And more.
All in the field of mini caravans and camping. 
Sign up to receive Gobanna news by email.

Geef een reactie

ontstaan-caravan-wanderer-gobanna

De geschiedenis van de caravan – Deel 1: Het ontstaan

De geschiedenis van de caravan zal je verbazen. Het gebruik om te kamperen (of zelfs te wonen) in een wagen, bestaat eigenlijk nog niet zo heel lang. (En dat terwijl we de caravan nu niet meer weg kunnen denken.) Maar wanneer zijn we dat precies op wielen gaan doen? En hoe zag dat er dan uit? Het ontstaan van de caravan heeft een zeer kleurrijke, zij het niet zo oude, geschiedenis.

Lees verder »
koffie-op-de-camping-en-onderweg

Koffie op de camping (en onderweg)

Wat is er nou lekkerder dan midden in de natuur wakker worden en de dag beginnen met een vers bakkie koffie in het ochtendgloren? Ook als we van huis zijn, willen we hiervan kunnen genieten. Koffie op de camping is voor velen een vereiste. Dat eerste kopje is een goede start van de dag. Of juist rond koffietijd even rustig in je campingstoel een momentje voor jezelf pakken. Kamperen en koffie zetten gaat gelukkig prima. Er zijn haast ontelbaar veel manieren, met of zonder stroom, van erg primitief tot zeer innovatief.

Lees verder »
grote en kleine caravans

Vergelijking kleine caravans 2023

Ooit wel eens gedacht: ik wil wel een kleine caravan kopen…? Maar welk kleine kampeermiddel past het beste bij mij? Wat is de goedkoopste minicaravan? En welke compacte caravan kan achter mijn auto? Om je een beetje op weg te helpen, vind je hier een vergelijking van kleine caravans die 2023 in Nederland verkrijgbaar zijn. (Oh, en een vouwwagen voor de afwisseling.) Een handig, eerlijk en up-to-date overzicht van de top 10 kleine caravans!

Lees verder »
Mia van Alterna

Mia van Alterna

Kamperen draait voor mij om kleine genoegens en de liefde voor minicaravans.