3 Goede redenen – ga meteen een minicaravan huren!

minicaravan huren fantaseren over gobanna
Ben je al druk bezig met het plannen van je komende kampeervakantie? Wil je graag goedkoop en zonder teveel gedoe op pad? Denk eens aan een minicaravan huren! Met een Gobanna als je compacte reisgenoot ga je, naast budget-vriendelijk, ook nog eens duurzaam op reis. Zo kun je met een gerust hart op en top genieten van je welverdiende vakantie.

Inhoudsopgave

Ben je al druk bezig met het plannen van je komende kampeervakantie? Wil je graag goedkoop en zonder teveel gedoe op pad? Denk eens aan een minicaravan huren! Met een Gobanna als je compacte reisgenoot ga je, naast budget-vriendelijk, ook nog eens duurzaam op reis. Zo kun je met een gerust hart op en top…

Dagdromen over kamperen

Het is toch heerlijk om alvast te fantaseren over je vakantie (en misschien zelfs al het een en ander te regelen). De voorpret is soms de helft van de lol. Bedenken waar je naar toe kunt gaan en wat je daar wilt zien of beleven, uitzoeken wat er in de buurt te vinden is.

Misschien heb je zin in een rondje Scandinavië met zijn frisse, weidse, heldere uitzichten. Of wil je juist naar de zon en de pittoreske, kleine, landelijke dorpjes in Italië een keer aandoen. Of je houdt juist enorm van kamperen in eigen land. Wat je voorkeur ook heeft, met een Gobanna kom je er wel.

Een minicaravan huren, wat huur je dan precies?

Ik kan je zoveel vertellen. Maar het beste kun je zelf ervaren hoe fijn het is om met een Gobanna op pad te gaan. Een minicaravan biedt je net wat meer comfort dan een tent. Je slaapt in een heerlijk bed in plaats van op een matrasje of luchtbed op de grond. Je bent goed beschermd tegen allerlei weersomstandigheden. En je hoeft niet te rommelen met een klein gasbrandertje dat maar niet overeind blijft staan. Je hebt je eigen keuken bij je met een aanrechtblad, koelkast, kraan en gaspitten.

“Dus het is een bed op wielen met een buitenkeuken?” Ja, dat zou je kunnen zeggen. Maar heb je echt nog meer nodig voor een heerlijke kampeervakantie? Kamperen is toch vooral genieten van het buitenleven. (Alhoewel een beetje comfort en stijl soms ook wel prettig is.)

minicaravan-huren-gasbrander-gobanna

Klaar voor vertrek…

Een Gobanna huren is nog nooit zo eenvoudig geweest. Online is de beschikbaarheid van de modellen te zien, je kunt er de prijzen bekijken en meteen een reservering doen. Als je een Gobanna huurt, krijg je er een voortent bij. Extra’s zoals luxe campingstoelen, een tafel, een keukentent, een fietsendrager, een luifel, etcetera, kun je er allemaal meteen bij huren. Of niet.

Binnen een paar klikken ben je verzekerd van een gedegen minicaravan, die op het door jou gekozen moment voor je klaar staat. Je hoeft alleen je spullen maar te pakken en de Gobanna achter je auto te hangen en je kunt op reis…

Voordelen van een Gobanna huren

Ik kan tal van voordelen noemen om een Gobanna te huren. Dus dat doe ik dan ook: het is veelal goedkoper dan een (grotere) caravan huren; je hebt alles wat je écht nodig hebt; een minicaravan is erg wendbaar en klein genoeg om op vrijwel elke staplaats neer te zetten; je kunt er met een B-rijbewijs mee rijden en hebt geen caravanspiegels nodig; naast reguliere auto’s kunnen ook kleine, elektrische en hybride auto’s de Gobanna trekken (zelfs een oldtimer of een trike); hij is zeer licht in gewicht; je kampeert in stijl (LET OP: je valt wel op met een Gobanna!); en het is gewoon een unieke kampeerbeleving. Om een paar van al deze voordelen verder toe te lichten:

1. Prijs
Een minicaravan is erg geschikt voor een minibudget

Het huren van een minicaravan is, zoals gezegd, overwegend goedkoper dan het huren van een grotere caravan of een camper. Maar je bespaart ook nog eens brandstof. Doordat de caravan extreem lichtgewicht is, rijd je een stuk voordeliger dan met een ‘normale’ variant. En dankzij het lieve, kleine formaat kun je ook eerder op de kleinste (voordeligste) campings en trekkersveldjes terecht.

Dat is dus op 3 gebieden geld besparen! Zo is het huren van een Gobanna met haast ieder budget te doen.

2. Flexibel
Door een Gobanna te huren ben je wendbaar en zit je nergens aan vast

minicaravan huren eend gobanna

Je kunt met een minicaravan bijna overal komen. Met de lichtgewicht en compacte teardrop kun je eenvoudig over smalle of slingerende wegen manoeuvreren. Je hebt vaak niet eens door dat je een caravan voorttrekt.

Rondtrekken is ook goed te doen met een Gobanna. Als je, eenmaal aangekomen op de camping in de bossen, morgen toch liever aan de kust gaat staan of verder de bergen in wilt trekken… geen probleem. Waar jij gaat zal de minicaravan volgen (als je ‘m goed hebt vastgemaakt).

En door te huren heb je ook nog eens niet de zorg van onderhoud of stalling. De minicaravan die je op komt halen, is al voor je nagelopen en verkeert gegarandeerd in goede staat. Je kunt er dus zorgeloos mee van hot naar her.

Bewuster leven en toch op vakantie – klinkt goed! Alleen als je thuis blijft, met een tent gaat kamperen, of onder de sterren in een grasveldje gaat liggen, belast je het milieu mogelijk nóg minder. Kamperen is bij uitstek al een van de meest duurzame manieren van op vakantie gaan. Je bent één met de natuur en veroorzaakt geen enorme uitstoot.

Je ecologische voetafdruk wordt niet veel groter als je er met een minicaravan op uit trekt. Behalve voor je portemonnee, is minder brandstofverbruik natuurlijk ook erg belangrijk voor het milieu. En zeker als je verantwoord met een elektrische of hybride auto reist of in eigen land blijft, kan dat echt een groot verschil maken.

Conclusie
Waar wacht je op?

Ook zo’n zin gekregen om goedkoop, flexibel en verantwoord te gaan kamperen met een minicaravan? Zie je het al helemaal voor je om met een Gobanna de wereld in te trekken en te genieten van je vrijheid? Wacht niet te lang: het is zo zomer en de reserveringen lopen al binnen.

We hebben maar een paar Gobanna’s te huur en als ze vol zitten… Kijk dus gauw of we in jouw vakantieperiode een minicaravan beschikbaar hebben voor je. Reserveer en ga vervolgens heerlijk achterover leunen. Het is dan alleen nog wachten tot jouw avontuur eindelijk gaat beginnen.

minicaravan-huren-blog

Meer van dit?
Van interessante artikelen tot nieuwtjes. Van acties tot zinnige (en onzinnige) feitjes. En meer.
Allemaal op het gebied van minicaravans en kamperen. 
Meld je aan om Gobanna nieuwtjes per e-mail te ontvangen.

Geef een reactie

ontstaan-caravan-wanderer-gobanna

De geschiedenis van de caravan – Deel 1: Het ontstaan

De geschiedenis van de caravan zal je verbazen. Het gebruik om te kamperen (of zelfs te wonen) in een wagen, bestaat eigenlijk nog niet zo heel lang. (En dat terwijl we de caravan nu niet meer weg kunnen denken.) Maar wanneer zijn we dat precies op wielen gaan doen? En hoe zag dat er dan uit? Het ontstaan van de caravan heeft een zeer kleurrijke, zij het niet zo oude, geschiedenis.

Lees verder »
koffie-op-de-camping-en-onderweg

Koffie op de camping (en onderweg)

Wat is er nou lekkerder dan midden in de natuur wakker worden en de dag beginnen met een vers bakkie koffie in het ochtendgloren? Ook als we van huis zijn, willen we hiervan kunnen genieten. Koffie op de camping is voor velen een vereiste. Dat eerste kopje is een goede start van de dag. Of juist rond koffietijd even rustig in je campingstoel een momentje voor jezelf pakken. Kamperen en koffie zetten gaat gelukkig prima. Er zijn haast ontelbaar veel manieren, met of zonder stroom, van erg primitief tot zeer innovatief.

Lees verder »
grote en kleine caravans

Vergelijking kleine caravans 2023

Ooit wel eens gedacht: ik wil wel een kleine caravan kopen…? Maar welk kleine kampeermiddel past het beste bij mij? Wat is de goedkoopste minicaravan? En welke compacte caravan kan achter mijn auto? Om je een beetje op weg te helpen, vind je hier een vergelijking van kleine caravans die 2023 in Nederland verkrijgbaar zijn. (Oh, en een vouwwagen voor de afwisseling.) Een handig, eerlijk en up-to-date overzicht van de top 10 kleine caravans!

Lees verder »
Mia van Alterna

Mia van Alterna

Kamperen draait voor mij om kleine genoegens en de liefde voor minicaravans.